Upravljanje znanjem u funkciji razvoja

Upravljanje znanjem u funkciji razvoja
18. maj 2012 , Zlatibor

Ekonomija znanja

Predsednik Naučnog veća Ekonomskog instituta dr Slobodanka Jovanović i saradnice Ekonomskog instituta mr Milanka Vico-Stevanović i mr Svetlana Mitrović predstavile su naučni rad ''Upravljanje znanjem u funkciji poboljšanja performansi procesa razvoja'' na XVI Internacionalnom simpozijumu iz projektnog menadžmenta

 


Predsednik Naučnog veća Ekonomskog instituta, dr Slobodanka Jovanović, i saradnice Ekonomskog instituta mr Milanka Vico-Stevanović i mr Svetlana Mitrović predstavile su naučni rad ''Upravljanje znanjem u funkciji poboljšanja performansi procesa razvoja'' na XVI Internacionalnom simpozijumu iz projektnog menadžmenta koji je od 18. do 20 maja održan na Zlatiboru.

U radu je prikazan proces upravljanja znanjem u stvaranju inovativne tehnologije za domaću proizvodnju propranolol hidrohlorida, aktivne farmaceutske supstance.

Model razvoja inovativne tehnologije je zasnovan na proširenoj paradigmi partnerskih odnosa univerziteta, instituta i farmaceutske industrije u transferu znanja i zaštiti intelektualne svojine. U upravljanju znanjem primenjene su generička strategija kombinacije eksplicitnog znanja i internalizacije eksplicitnog u implicitno znanje i opšta strategija generisanja, transfera i komercijalizacije inovativne tehnologije.

Simpozijum su organizovali Udruženje za upravljanje projektima Srbije – YUPMA, Visoka škola strukovnih studija za projektni menadžment i Beogradska bankarska akademija, fakultet za bankarstvo, osiguranje i finansije. Osnovna tema Simpozijuma bila je ''U susret ekonomiji znanja - upravljanje projektima znanja''.