Priznanje Volgogradskog univerziteta

Priznanje Volgogradskog univerziteta
06. septembar 2012 , Volgograd

Priznanje Volgogradskog univerziteta

Dr Miladin M. Ševarlić, redovni profesor Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu i specijalni savetnik u Ekonomskom institutu promovisan je u počasnog profesora Volgogradskog državnog agrarnog univerziteta (VolGAU) na svečanosti održanoj 6. septembra 2012. u Volgogradu.

 

 

Na svečanosti Volgogradskog državnog agrarnog univerziteta (VolGAU) održanoj 6. septembra 2012. godine, u prisustvu dva člana Saveta Ruske Federacije, predsednika Dume i ministra poljoprivrede Volgogradske oblasti, rektora drugih univerziteta i predstavnika agrobiznis sektora, rektor prof. dr Aleksandar Semjonovič Ovčinikov je u zvanje počasni profesor inagurisao dr Miladina M. Ševarlića, redovnog profesora Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu, šefa Katedre ekonomike poljoprivrede i tržišta, specijalnog savetnika u Ekonomskom institutu Beograd i predsednika Društva agrarnih ekonomista Srbije.

Obrazlažući odluku o dodeli ovog visokog priznanja, koje VolGAU u svom dosadašnjem 70-godišnjem razvoju po drugi put dodeljuje profesoru inostranih univerziteta, rektor Ovčinikov je istakao da je profesor Ševarlić svojim dugogodišnjim aktivnostima doprineo ne samo saradnji između Volgogradskog i Beogradskog univerziteta i sa Ekonomskim institutom u Beogradu u oblasti obrazovanja i agrarne i ekonomske nauke, već i u saradnji predstavnika ministarstava poljoprivrede i sektora agrobiznisa Srbije i Rusije – posebno Volgogradske oblasti.

Zahvaljujući na ovom značajnom priznanju, profesor Ševarlić je sa ponosom istakao da je on drugi profesor i šef Katedre ekonomike poljoprivrede i tržišta Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu koji je na univerzitetima u Rusiji promovisan za počasnog profesora, posle prof. dr Videna S. Ranđelovića (1936-2001), dugogodišnjeg šefa iste Katedre, dekana Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu i predsednika Zadružnog saveza Srbije – kome je to visoko priznanje pre 15 godina dodelila Moskovska državna poljoprivredna akademija „Timirjazev“.