Poseta Volgogradske delegacije

Poseta Volgogradske delegacije
18. maj 2012 , Beograd (Ekonomski institut)

Mogućnosti proširivanja saradnje, bila je tema razgovora v. d. direktora Ekonomskog instituta Dragana Šagovnovića i prof. dr Miladina Ševarlića, specijalnog savetnika u Ekonomskom institutu sa delegacijom Volgogradske oblasti koju su predvodili A. N. Tarasov, ministar poljoprivrede i zamenik predsednika Volgogradske oblasti i prof. dr A. S. Ovčinikov, rektor Volgogradskog državnog agrarnog univerziteta (VolGAU).

Tokom posete volgogradske delegacije organizovan je i susret sa amabasadorom Ruske Federacije u Republici Srbiji NJ.E. Aleksandrom Vasiljevičem Konuzinom, koji je podržao saradnju VolGAU i Ekonomskog instituta.

Delegacija Volgogradske oblasti boravila je Srbiji od 14–18. maja 2012. godine na poziv Ekonomskog instituta u Beogradu, a organizator posete profesor  Miladin Ševarlić.

Delegaciju Volgogradske oblasti primili su ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije Dušan Petrović, zamenik predsednika Odbora za poljoprivredu Narodne Skupštine Republike Srbije Siniša Stamenković i predsednik Zadružnog saveza Vojvodine Radislav Jovanov.

U toku boravka u Srbiji, delegacija Volgogradske oblasti posetila je 79. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu, više kompanija u sastavu MK Grupe – domaćina ove posete i Delta Agrara, Institut za ratarstvo i povrtarstvo u Novom Sadu, Institut za kukuruz "Zemun Polje" u Zemunu, farmu koza i mlekaru "Beocarpa – Kozari" u Kukojevcima, Prirodni rezervat "Zasavica" u Mačvanskoj Mitrovici i farmu tovnih junadi na poljoprivrednom gazdinstvu Milana i Đorđa Smiljanića iz Mačvanskog Belotića.