Održan Menadžment forum jugoistočne Evrope

Održan Menadžment forum jugoistočne Evrope
19. septembar 2012 , Beograd

Menadžment forum jugoistočne Evrope, održan 19. i 20. septembra u Beogradu, okupio je veliki broj domaćih i inostranih ekonomskih stručnjaka i poslovnih lidera koji su razmatrali probleme funkcionisanja privreda i konkurentnosti u regionu.

 

 

 

Menadžment forum jugoistočne Evrope, održan 19. i 20. septembra u Beogradu, okupio je više od 250 učesnika i 65 panelista - visokih državnih zvaničnika, domaćih i inostranih ekonomskih stručnjaka i poslovnih lidera - sa zajedničkim ciljem da kroz dijalog pokušaju da pronađu rešenja za probleme posttranzicionog perioda i teškoće sa kojima se susreću privrede zemalja u regionu.

Na skupu su, između ostalih, govorili Ivica Dačić, predsednik Vlade Republike Srbije, Jorgovanka Tabaković, guverner NBS, Mlađan Dinkić, ministar finansija i privrede Republike Srbije, Aleksandar Vlahović, predsednik Saveza ekonomista Srbije i predsednik Ekonomskog instituta, Indermit Gil, glavni ekonomista Svetske banke za Evropu i srednju Aziju, Miloš Bugarin, predsednik Privredne komore Srbije, Lu Brefor, šef Kancelarije Svetske banke u Srbiji, Kemal Kozarić, guverner Centralne banke Bosne i Hercegovine, Jože Mencinger, profesor Pravnog fakulteta u Ljubljani, Dejan Šoškić i Radovan Jelašić, nekadašnji guverneri NBS, Dragan Đuričin, profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu...

Učesnici su razmatrali probleme funkcionisanja privrede Srbije i zemalja u regionu jugoistočne Evrope, restrukturiranja, finansijskog upravljanja i upravljanja ljudskim resursima u kompanijama, kao i nove strategije konkurentnosti i načine kako da se pobedi trenutna ekonomska kriza.

Forum su organizovali Savez ekonomista Srbije, Hrvatsko društvo ekonomista i Poslovna škola Bled, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, a pod pokroviteljstvom Vlade Srbije.