13. Ekonomski samit Republike Srbije

13. Ekonomski samit Republike Srbije
14. October 2013 , Beograd, hotel “Metropol”

Trinaesti Ekonomski Samit Republike Srbije održan je 14. i 15. oktobra u hotelu „Metropol Palace“ u Beogradu, u organizaciji grčke kompanije TGI Group International, a pod pokroviteljstvom Ekonomskog instituta, Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) i Saveta stranih investitora. Samit je protekao izuzetno uspešno sa visokom zapaženošću od strane medija i stručne javnosti.

 

 

 

Centralna tema ovogodišnjeg Ekonomskog Samita bila je „Stvaranje nove vizije ekonomske budućnosti Srbije“. Između ostalog, na Samitu se govorilo o aktuelnim pitanjima iz oblasti makroekonomske stabilnosti zemlje, nezaposlenosti, privlačenja stranih investicija, reformi javnog sektora i članstva u EU.

Učesnici 13. Ekonomskog Samita Srbije bili su najviši predstavnici vlasti, premijer, ministri, bivši ministri, eminentni ekonomski stručnjaci, profesori univerziteta, predstavnici EU i MMF-a u Beogradu, direktori uspešnih kompanija, diplomate, kao i predstavnici finansijskih i drugih organizacija iz Srbije i inostranstva.