Saradnja hrvatskih i srpskih konsultanata

Saradnja hrvatskih i srpskih konsultanata
26. februar 2013 , Beograd

Beogradski Ekonomski institut i zagrebački Inženjerski biro potpisali su ugovor o zajedničkom nastupu u pružanju ekonomskih i pravnih savetodavnih usluga kompanijama i institucijama iz regiona 

 

Beogradski Ekonomski institut i zagrebački Inženjerski biro, zaključili su danas, u Beogradu, ugovor o dugoročnoj poslovnoj saradnji u pružanju savetodavnih usluga kompanijama, institucijama i drugim organizacijama javnog i privatnog sektora iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Ugovor su, u prisustvu najviših predstavnika obe kompanije, potpisali dr Mladen Mlinarević i Dragan Šagovnović, generalni direktori Inženjerskog biroa i Ekonomskog instituta.

Ugovorom je predviđeno da stručnjaci dve savetodavne kuće sa dugogodišnjim iskustvom u konsaltingu i naučnoistraživačkom radu, klijentima pružaju savetodavne, ekonomske i pravne usluge snimanja i analize postojećeg stanja, izrade dju dilidžens studija, procene vrednosti, ekonomske opravdanosti ulaganja, pronalaženja strateških partnera i investitora, korišćenja finansijskih sredstava iz evropskih fondova i drugih oblasti bitnih za unapređenje poslovanja.

Ekonomski institut iz Beograda je naučnoistraživačka i savetodavna kuća čiji saradnici već šest i po decenija pružaju dragocena rešenja javnom i privatnom sektoru za unapređenje privrednog ambijenta i razvoj poslovanja. U svom radu Ekonomski institut se oslanja na: tržišne principe poslovanja, akumulirano iskustvo u ekonomskim ( fundamentalnim i primenjenim) istraživanjima i poslovnom savetovanju, i na mlade, dinamične i visokoobrazovane kadrove.

Inženjerski biro iz Zagreba je konsultantska kompanija sa dugogodišnjim iskustvom u pružanju stručnih, poslovnih i naučnih usluga privrednim subjektima i državnim institucijama, iz zemlje i inostranstva, posebno u oblasti privrednog savetovanja, koje uključuje ekonomski, organizacioni i pravni konsalting.