Peti poljoprivredni forum „Hrana za Evropu” od 15. - 17. oktobra u kongresnom hotelu „Galerija“ u Subotici

Peti poljoprivredni forum „Hrana za Evropu” od 15. - 17. oktobra u kongresnom hotelu „Galerija“ u Subotici
19. oktobar 2015 , Kongresni hotel „Galerija“, Subotica

Peti poljoprivredni forum „Hrana za Evropu” održao se u Subotici u kongresnom hotelu “Galerija” i trajao je od 15 - 17. oktobra. Ovogodišnji Forum  održan je pod sloganom „AGROPRIVREDA SRBIJE U PREDPRISTUPNOM PERIODU“.

Zahvaljujemo se svim partnerima i učesnicima što su i ove godine podržali i upotpunili ovaj događaj.

 

 

Na ovogodišnjem Forumu diskutovalo se o sledećim temama: Da li se realizuje Strategija poljoprivrede i ruralnog razvoja Srbije?; Kakvi su efekti privatizacije i inostranih investicija u agroprivredi Srbije?; Čije će biti poljoprivredno zemljište u Srbiji?; Kako mala porodična gazdinstva da budu održiva?; O ekspanziji trgovinskih lanaca u Srbiji?; Zašto relativno stagnira izvoz poljoprivredno-prehrambenih proizvoda iz Srbije?; Finansiranje i osiguranje u poljoprivredi; Koja je tržišta hrane (CEFTA, EU, Ruska Federacija itd.) srpska agroprivreda zapostavila i kako ih aktivirati?

Učesnici ovogodišnjeg foruma su članovi upravnih i nadzornih odbora, generalni direktori i menadžeri poljoprivrednih, prehrambenih kompanija i zadruga, individualni poljoprivredni proizvođači, predstavnici države i struke, trgovinskih lanaca, banaka i drugih finansijskih organizacija i osiguravajućih kuća, kao i predstavnici i stručnjaci iz različitih naučno-istraživačkih instituta i fakulteta.

Organizatori ovogodišnjeg foruma su Ekonomski institut a.d. i Društvo agrarnih ekonomista Srbije.