Okrugli sto povodom saopštenja rezultata istraživanja “Evropske navike plaćanja” kompanije EOS Matriks

Okrugli sto povodom saopštenja rezultata istraživanja  “Evropske navike plaćanja” kompanije EOS Matriks
11. maj 2017 , Beograd

Povodom objavljivanja rezultata istraživanja “Evropske navike plaćanja” danas je održan okrugli sto u organizaciji Ekonomskog instituta i kompanije EOS Matrix. Rezultati istraživanja generalno pokazuju nedisciplinu u izmirivanju dugova, a ispitanici ukazuju na zabrinutost da se u naredne dve godine ne  može očekivati promena ovakvog trenda.

Događaj je otvorio direktor Ekonomskog instituta, Dragan Šagovnović. Praveći uvod u analizu rezultata istraživanja dr. Ivan Nikolić, direktor istraživačko-razvojnog centra Ekonomskog instituta, se prvo osvrnuo na problem nelikvidnosti, koji je po njemu u Srbiji akutan, odnosno strukturni problem. O pitanjima uticaja navika plaćanja na privredne kretanja i novčane tokove, klimi pod kojom posluju kompanije na teritoriji Srbije, uticaju ovakve prakse plaćanja na strane investicije i konkuretnosti srpskih preduzeća u spoljno-trgovinskoj razmeni sa inostranstvom govorili su i: Miroslav Miletić, potpredsednik Privredne komore Srbije; Jasna Smiljanić, direktor funkcije račuvodstva u kompaniji MTS i Miloš Panjković, direktor kompanije Perutnina Ptuj.

Saopštenje

Mediji o događaju