Energetske i naftne kompanije u izazovima 21. veka

Energetske i naftne kompanije u izazovima 21. veka
21. novembar 2018 , Zagreb

 

Dragan Šagovnović, generalni direktor Ekonomskog instituta učestvovao je na četvrtoj međunarodnoj energetsko-naftnoj konferenciji „Energetika i naftne kompanije u izazovima 21. stoljeća“, održanoj u Zagrebu u Hotelu Esplanade 21. novembra 2018. godine. Organizatori konferencije su JANAF i TRANSNEFT.

Konferenciju je otvorio izaslanik predsednika Vlade RH ministar zaštite okoline i energetike dr Tomislav Ćorić, a okupljenima su se obratili ministar državne imovine dr.sc. Goran Marić, predsjednik Uprave JANAF-a dr.sc. Dragan Kovačević te u ime predsjednika Uprave Transneft-a Nikolaya Tokareva Sergey Kazanstev.

Tokom konferencije održano je više izlaganja kroz tri panela: „Energetske strategije naftnih kompanija za 21. vek“, „Uloga Jadranske regije u snabdevanju Evrope naftom i naftnim derivatima“ i „Energetske kompanije u realizaciji energetsko-klimatskog i privrednog razvoja“.

Dragan Šagovnović govorio je u panelu „Energetske kompanije u realizaciji energetsko-klimatskog i privrednog razvoja“. Pored Dragana Šagovnovića, u ovom panelu govorili su i Zoltan Aldott (MOL), Marko Ćosić (HEP), Sabina Škrtić (PPC), Miha Kim (Petrol), Vladimir Kuzmić (Crodux) i Bruno Janković (JANAF). Panelom je moderirala Marina Šurnjega (Večernji list).

Konferencija je okupila više od 200 učesnika iz Hrvatske i inostranstva iz energetskog, bankarskog, naučnog i stručnog sektora. Na konferenciji je bilo govora o izazovima energetskog i naftnog tržišta, ekološki održivoj strategiji razvoja, EU politici sigurnosti snabdevanja energijom, pitanjima sigurnog transporta i snabdevanja naftom te o sve složenijim uslovima poslovanja energetskih kompanija, kao što su oštrija konkurencija, rast troškova, nestabilnost cena, održavanje profitabilnosti itd.

 

Galerija