Biznis forum Srbija-Gruzija u organizaciji Ekonomskog instituta

Biznis forum Srbija-Gruzija u organizaciji Ekonomskog instituta
29. mart 2019 , Beograd

 

 

U organizaciji Ekonomskog instituta 29.marta 2019.godine u biblioteci "Nikola Pašić" održan je poslovni forum Srbija - Gruzija.

Ispred organizatora prisutnima i medijima se obratio Generalni direktor Instituta Dragan Šagovnović, koji je na Forumu predstavljen i kao počasni konzul, i tom prilikom je istako da osim tradicionalnog partnerstva Srbija i Gruzija mogu da podignu privrednu saradnju na viši nivo, čemu će svakako doprineti i konzulat Gruzije koji je dan ranije otvoren u Beogradu.

Kako su istakli predstavnici Vlade Srbije, Privredne komore i gosti iz Gruzije, potencijala za jačanje saradnje ima naročito u oblasti turizma, trgovine, građevinske industrije, energetike i prehrambene industrije. Zvanicama, medijima i prisutnima obratili su se Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, Predsednik PKS Marko Čadež, Predsednik parlamenta Gruzije Iraklij Kobahidze, Gruzijski ambasador sa sedištem u Atini Ioseb Nanobashvili. 

U toku Poslovnog Foruma Predstavnici razvojnih agencija Srbije i Gruzije potpisali su i Sporazum o saradnji. 

Nakon Foruma, u hotelu "Metropol" organizovan je prijem u čast otvaranja konzulata Gruzije i 100 godina parlamentarizma u Gruziji.

 

Program Foruma

Mediji o događaju

Video clipping - Tanjug

Foto galerija