14. Ekonomski Samit

14. Ekonomski Samit
23. jun 2014 , Beograd, hotel “Metropol”

Četrnaesti Ekonomski Samit Republike Srbije održan je 23. i 24. juna u hotelu „Metropol Palace“ u Beogradu, u organizaciji grčke kompanije TGI Group International i Ekonomskog instituta iz Beograda. Samit je protekao izuzetno uspešno sa visokom zapaženošću od strane medija i stručne javnosti.

 

 


Centralna tema ovogodišnjeg Ekonomskog Samita bila je "Oporavak - Koračanje do rasta". Samit je otvoren radnim doručkom za predstavnike stranih kompanija i diplomatske zajednice, na kome se govorilo o merama i aktivnostima u okviru politike zapošljavanja i socijalne politike koje će biti preduzete u narednom periodu u cilju sanacija posledica od poplava. Između ostalog, na Samitu je poručeno da poplave ne bi smele da odlože započete reforme i da ta dva procesa moraju ići paralelno.

Učesnici 14. Ekonomskog Samita Srbije bili su najviši predstavnici vlasti, premijer, ministri, bivši ministri, eminentni ekonomski stručnjaci, profesori univerziteta, predstavnici EU i MMF-a u Beogradu, direktori uspešnih kompanija, diplomate, kao i predstavnici finansijskih i drugih organizacija iz Srbije i inostranstva.

Iako konačna procena štete nedavnih poplava još nije završena, najveću štetu je pretrpela poljoprivreda, o čemu je govorila predstavnica Vlade na radnom doručku ministarka Snežana Bogosavljević.

Generalni direktor Ekonomskog instituta, Dragan Šagovnović, između ostalog, govorio je o novom Zakonu o privatizaciji u Srbiji.