Šesti poljoprivredni forum „Hrana za Evropu” od 3. - 5. novembra, Vršac, Hotel "Srbija"

 

Ekonomske analize ukazuju da bi Srbija podizanjem prinosa na nivo proseka EU 28 mogla da utrostuči vrednost poljoprivredne proizvodnje i višestruko poveća izvoz. Za to su neophodne značajne strukturne promene i razvoj različitih modela udruživanja u agroprivredi, investicije u tehnološki razvoj i infrastrukturu poljoprivrede, prehrambenu i druge grane prerađivačke industrije, zasnovane na marketing konceptu koji je preduslov za poboljšanje konkurentnosti srpske agroprivrede.

 

Kakva je srpska agroprivreda viđena očima ministara i menadžera? Čija je zemlja Zemlje Srbije? Potrošač ima pravo da zna! Standardi bezbednosti hrane u Srbiji? Zašto Srbija nije uradila gotovo ništa kako bi sprečila bacanje značajnijih količina hrane? Fair-trade u poljoprivredi i proizvodnji hrane kao podrška malim proizvođačima? Kako regulisati poslovanje distributivnih lanaca? Koji su sektori poljoprivredne proizvodnje nosioci razvoja u izmenjenim tržišnim okolnostima? Koji su prioriteti revitalizacije prehrambene industrije, a u cilju pomeranja fokusa konkurentnosti sa proizvoda nižeg na proizvode višeg stepena prerade?

 

Nove dileme i nova rešenja, kroz dijalog svih zainteresovanih, bile su misija Šestog poljoprivrednog foruma „Hrana za Evropu” koji je ove godine bio posvećen temi: Bezbednost hrane.

O Forumu

Program

Galerija slika

Mediji o događaju

Video prilozi

Izveštaji

 Partneri foruma