SEDMI POLJOPRIVREDNI FORUM "HRANA ZA EVROPU" OD 16 - 18. NOVEMBRA, VRDNIK

 

I ove 2017.godine, koja istovremeno označava i 70 godina postojanja Ekonomkog instituta uspešno smo organizovali  Sedmi poljoprivredni forum Hrana za Evropu pod nazivom „Pametna poljoprivreda“ .

Forum se ove godine održaao u Vrdniku od 16-18. novembra u Etno kompleksu „Vrdnička kula“.

Na Forumu je prvi put predstavljen deo Studije o ekonomskom i društvenom razvoju Srbije „Srbija 2040“ koji se odnosi na poljoprivredu i prehrambenu industriju Srbije, a čija priprema je otpočela u martu ove godine saradnjom Ekonomskog instituta i Srpske akademije nauke i umetnosti. Pored akademika i saradnika Ekonomskog instituta u izradu ovog dokumenta uključeni su i vodeći privrednici i eksperti iz brojnih oblasti.

Cilj Foruma je bio da stručnoj i opštoj javnosti  izložimo nacrt Studije „Srbija 2040“ kako bi je unapredili pre usvajanja. U dvodnevna razmatranja, diskusije i dileme bili su uključeni predstavnici nadležnih institucija i izvršne Vlasti, na pokrainskom i republičkom nivou, Privredne komore, najeminentniji stručnjaci iz nauke i prakse, članovi upravnih i nadzornih odbora, generalni direktori i menadžeri poljoprivrednih,prehrambenih kompanija i zadruga, individualni poljoprivredni proizvođači, predstavnici trgovinskih lanaca, banaka, drugih finansijskih organizacija i osiguravajućih kuća.

Program Foruma

Izveštaji

Mediji o događaju

Video galerija

Foto galerija

Partneri:

              

       

            

 

 

Kontakt: Mina Muždalo

Ekonomski institut

 Kralja Milana 16, 11 000 Beograd

E mail: mina.muzdalo@ecinst.org.rs; poljoprivredniforum@ecinst.org.rs;

 

 ove godine, istovremeno označava i 70 godina postojanja Ekonomkog instituta organizuje se Sedmi poljoprivredni forum Hrana za Evropu pod nazivom „Pametna Poljoprivreda“ . Forum se ove godine održava u Vrdniku od 16-18. novembra u Etno kompleksu „Vrdnička kula“. Na Forumu će prvi put biti predstavljen deo Studije o ekonomskom i društvenom razvoju Srbije „Srbija 2040“ koji se odnosi na poljoprivredu i prehrambenu industriju Srbije, a čija priprema je otpočela u martu ove godine saradnjom Ekonomskog instituta i Srpske akademije nauke i umetnosti. Pored akademika i saradnika Ekonomskog instituta u izradu ovog dokumenta uključeni su i vodeći privrednici i eksperti iz brojnih oblasti.  Cilj nam je da stručnoj i opštoj javnosti  izloži nacrt Studije „Srbija 2040“ kako bi je unapredili pre usva